Dyrafjeld eks Anna Kristina

Sommertokt 2008

Vi seilte fra Oslo 21 juni og var tilbake 28 juli, og var til enhver tid ca 18 personer ombord, hvorav ca 12 ungdommer. Den siste uka skinte sola, borsett fra i Nordsjøen, hvor tåka møtte oss midtveis.

Det er helt sant at det er mange oljeinstallasjoner i Nordsjøen!

Sommerens seilas gikk fint, men vi rakk ikke frem til Brest, som var målet for toktet. Dette skyldtes ett par maskinproblemer, henholdsvis ved Stavern og ved Inverness. Kjølevannspumpa til maskinen havarerte og et oljerør sprakk. Vi måtte vente på deler, og når vi i tillegg fikk feilleveranse løp tiden fra oss. Vi gjorde følgelig vendereis i Dublin.

Ungdommene ombord tok det tappert, og var fornøyd med samseiling med springere (delfiner) i Irskesjøen og hval i Nordsjøen.

Imponerende var også strømvirvlene nord i Jurasundet i Irskesjøen, forårsaket av tidevann (ca 3m.). Dette er noe vi østlendinger ikke er vant med.

Vi fikk imidlertid nye venner I Skottland, Nord-Irland og Irland, og alle var glad for at de hadde varmt tøy og regnfrakk med seg. Sommeren 2008 var preget av høstvær, der vi var!

Caledonien-kanalen var flott, med de ca 40 snart 200 år gamle slusene og meget god servis.

På bildet ses damptoget fra Harry Potter-filmen på den gamle svingbroa nær Fort William ved Irskesjøen.

Da vi kom hjem, var alle enige om at vi hadde hatt en fin tur!

Her finner du bilder fra sommertoktet!